Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Hétvégi versenymaraton
Díjeső az AMI táncosainak

Két országos megmérettetésen vettek részt az elmúlt hétvégén az EKE Gyakorlóiskola Alapfokú Művészeti Iskola moderntáncosai.
Szombaton a Táncpedagógusok Országos Szövetségének XXVI. Felnőtt Táncművészeti Fesztiválján léptek színpadra, ahol hét fellépő csoport közül Gulyik Judit táncpedagógus tanítványai a második helyezést szerezték meg Beavatás című, kortárs csoport koreográfiájukkal.
A TWINS címet viselő kortárs duett előadásáért a harmadik helyezést érdemelte ki Molnár Csenge és Stefán Laura.
Az ifjúsági korosztály versenyén a La naissance de la femme, A Nő születése produkció úgy lett harmadik helyezett, hogy a betegségben szenvedők kiesése miatt, a helyszínen változtatták, aktualizálták a táncot. Ugyanebben a kategóriában egy duettel is indultak növendékeink: Maruzs Nikolett és Moulinier Esther kortárs tánca szintén dobogós, harmadik lett.
Vasárnap folytatódott a megmérettetések sora. A Magyar Látványtánc Sportszövetség tavaszi kupáján a népes mezőnyben a Beavatás és mindkét duettünk III. helyezést kapott. Stefán Laura szólóját, a Noctural sound-ot, nyolc produkcióból a harmadik legjobbnak ítélte a zsűri.
Természetesen a kisebb korosztály is megmérette magát. Göböly Bettina nívódíjas táncpedagógus tanítványai az Esőcseppek-kel első, a Kígyók című produkcióval a harmadik helyezést elérve állhattak fel a dobogóra, a kortárs-modern gyerek csoport kategóriában.
Intézményünk egyik kiemelkedő tehetségű tanítványa, Lassán Laura kortárs-modern gyerek szólóban hat tánc közül lett második, Álomvilág című táncával.