Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A tavaszi szünetig hátra van még :-): 68 nap
Hevesben kóborolva
Egerben és környékén kalandoztak a gyakorlósok

Iskolai hagyományunk egyik fontos eleme, hogy az első tanítási hét nem ér véget a pénteki nappal: szombaton, egy évindító túrán vesznek részt a tanulók és a pedagógusok egyaránt! Örökös ökoiskolaként a hangsúly a természetjáráson van, de az idők során számos izgalmas, érdekes, a tananyagot alátámasztó, városismerettel bővített vagy éppen közösségformáló program részesei lehetnek a gyakorlósok!

Idén sem volt ez másként, a választási lehetőségeknek csak az osztályfőnökök fantáziája szabhatott határt. A legkisebbek nagy része egy izgalmas kiránduláson vett részt az Érsekkertben. Sokan otthonosan mozognak a hatalmas parkban, de iskolásként már nem csak a játszótér vonzotta őket, hanem megfigyelték a növény és állatvilágot egyaránt. A régi, ámde annál izgalmasabb kaland egy számháború csatában részt venni, a tanárokkal focizni, vagy éppen osztályzászlót készíteni a kézlenyomatok segítségével. 

Voltak olyan osztályok, akik irodalmi, mások történelmi szempontokat megfigyelve járták be a belvárost, a várat, vagy meglátogatták az átmeneti helyén lévő, nemrégiben átadott könyvtárat.

A 9. C-seket sem lehetett nem észrevenni: csapatépítő programjuk egy Dobó téri flashmobbal zárult! Olyanok is akadtak, akiket a Szépasszonyvölgy, no meg a kisvonatozás csábított, míg mások a környékbeli természeti csodákat tekintették meg: jártak a Berva - völgyben, Szarvaskőben. 

Egy osztály egészen messzire, Balmazújvárosig utazott, ahol többek közt rádiótörténeti bemutatón, kalapkészítő műhelyben is jártak.Akik az adrenalin növeléssel egybekötött csapatépítést részesítették előnyben, azok egy barátságos paintball mérkőzésen vehettek részt!

Tartalmas nap volt, szép időben!

További fotók ITT!