Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Hívogat az Eszterházy!
De jó is lesz ide járni!

Nagy örömünkre igen sokan gondolták úgy, hogy jó lesz majd ide járni, hiszen 75 csillogó szemű kisgyermek és szüleik vettek részt beiskolázási rendezvényünk első állomásán. December másodikán vártuk a gyerekeket, akik az ovis közösségüket elhagyva, jövőre már büszke iskolásként ismerkedhetnek a betűk és számok világával.
Az Agria TISZK-ben először iskolánk vezetőit és a leendő tanító néniket ismerhették meg a kicsik, akiknek művészeti iskolásaink tartottak zenés, táncos bemutatót.

Az idegen nyelvi mondókázás jól megmozgatta a gyerekeket, akik ezek után színes varázsceruzájukat követve barangolták be a Bartók téri épületünkben berendezett állomásokat.

A kis kémikusok szájtátva vetették bele magukat a kísérletezésbe, de gyönyörű mozaikok is készültek a képzőművészeti helyszínen.

A Mikulás bácsit várva, a nagyszakállúról mintázott kis figurákat alkottak szorgos kezek, melyek aztán gyakorlottan mozogtak az Ipad-eken és az interaktív tábla fejlesztő játékainak megoldásai sem okoztak különösebb gondot az ügyes óvodásoknak.
Intézményünk a múlt hagyományainak ápolása mellett, az innovatív szellemiségünkhöz híven jövő tanévtől már Élménysuliként várja a leendő elsősöket, akik a szükséges tudásanyagot sokkal élményszerűbben, a saját tempójukban haladva, egyéni érdeklődésüket a középpontba helyezve sajátítják majd el. Fókuszba kerülnek a tanulók komplex személyiségfejlesztését szolgáló módszerek, heterogén tanulócsoportokban, differenciált képességfejlesztés megvalósításával.
Legközelebb január 27-én, a Barkóczy utcai épülettel ismerkedhetnek meg a kis óvodások, akiket idén iskola előkészítő foglalkozásokkal is várunk!

További fotók: ITT