Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A nyári szünetig hátra van még :-): 8 nap
Iskolai Sportfesztivál
Bartók tér - november 26.

Ezen a héten - kedden az első órában- minden (tanulók, helyszín, szervezők, kísérőtanárok) adott volt ahhoz, hogy megrendezzük első „ISKOLAI SPORTFESZTIVÁL" programunkat negyedik osztályosainknak. Vincze Tamás és Kálovics Ferenc testnevelők 5 játékos gyakorlóhelyet alakítottak ki,  a Magyar Diáksport Szövetség DO60 Diákfesztivál mintájára.

A forgószínpad szerűen szervezett játékos és önálló gyakorlásra épülő programon, 10-12 fős csapatokban, zenés aláfestéssel mozogtak a gyerekek. Szociális és közösségi attitűdjük fejlesztése érdekében a „mini sportpályákat" kipróbáló vegyes gyakorlócsapatokban nemcsak osztálytársaikkal kerültek egy csapatba, amivel a szervezők hite szerint tovább erősítették együttműködésüket gyakorlós kortársaikkal.

A kísérő tanárok egy-egy számukra szimpatikus gyakorlóhelyet választottak, és ott aktív közreműködésükkel biztosították a fegyelmezett mozgáshoz szükséges kereteket, ezzel is növelve az esemény színvonalát.

A 45 perc nagyon gyorsan eltelt, de tanulóink visszajelzései alapján pozitív élmény volt számukra a legelső, „kísérleti" gyakorlós sportfesztivál. Szervező testnevelőink tervei szerint a későbbiekben minden hónapban rendeznek egy Sportfesztiválos alkalmat, hogy a 3. és 2. osztályosok is kipróbálhassák!