Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Kiváló Tehetségpontból Európai Tehetségpont
Október 1-jén újabb elismerést kap intézményünk

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskola és Pedagógiai Intézete is része lett az új tehetséggondozó hálózatnak
Az EKE Gyakorlóiskola és Pedagógiai Intézete egy évvel ezelőtt, 2015. szeptember 12-én nyerte el az Akkreditált Kiváló Tehetségpont elismerő címet, most újabb elismerésként október elsejétől Európai Tehetségpontként folytathatjuk tevékenységünket.

„Az Európai Tehetséggondozó Hálózat (European Council for High Ability- ECHA) 2014-es Közgyűlése beleegyezett abba, hogy az ECHA támogatást, szabályozást és útmutatást biztosítson az Európai Tehetséggondozó Hálózat kialakításához. Az Európai Tehetségközpontok képezik a Hálózat fő csomópontjait. Az első 14 Európai Tehetségközpontot 2015 júliusában akkreditálták, és 2015. szeptember 29-én kezdtek el dolgozni az Európai Tehetséggondozó Hálózat kialakításán. Az Európai Tehetségpontok lesznek az Európai Tehetséggondozó Hálózat csomópontjai. A kialakulóban levő Európai Tehetséggondozó Hálózat fő csomópontjai (Tehetségközpontok) és csomópontjai (Tehetségpontok) nem jelentenek hierarchikus struktúrát. Az Európai Tehetségközpontokat koordinációs központoknak kell tekinteni. Az Európai Tehetségpontokat arra bíztatják, hogy alakítsanak ki kapcsolatokat a többi Európai Tehetségponttal vagy Központtal."
2016. október 1-jén kerül sor az idei Tehetségpontok Találkozójára Budapesten, ahol az intézmény képviselője veheti majd át az Európai Tehetségpont cím adományozásáról szóló oklevelet.

 

Forrás: http://tehetseg.hu/felhivas/palyazat-europai-tehetsegpontta-valashoz