Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
KONCERT A ZENE VILÁGNAPJA EMLÉKÉRE
2021

 

Jehudi Menuhin hegedűművész kezdeményezésére 1975 – ben, október 1 – ét a Zene Világnapjává nyilvánította az Unesco Nemzetközi Tanácsa. Azóta világszerte számtalan hangversenyt rendeznek ezekben a napokban.
A Megyei Könyvtár, Országos Könyvtári Napok elnevezésű programjának keretein belül, mi is részei lettünk a világméretű eseménynek. Tanár – Diák Hangverseny rendezésével emlékeztünk meg a Zene Világnapjáról október 8-án.
Az előadás során elhangzott műveket szólóének és duett formájában, valamint zongorán, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Művészeti Iskolájának és az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola magánének és zongora tanszakos növendékei: Bihari Szilvia, Bisztriczki Sára, Buró Sofia, Demeter Katalin, Geml Maya, Horneczki Tamás, Kiss Noel, Kovács Boglárka, Mike Anna Sára, Mocsári Anna, Varga Enikő, és az intézmények művésztanárai, Bajzáth Linda és Belkovics Zoltán szólaltatták meg.
A két intézmény ifjú tehetségei és művésztanárai, először 2019 októberében hangversenyeztek együtt a Zeneivilágnap alkalmából a Megyei Könyvtárban hagyományteremtő céllal. Az elmúlt év során a járványügyi helyzet miatt elmaradt az októberi hangverseny, így csak idén sikerült ismét jubilálnunk.
Köszönjük, hogy rendezvényünk helyet kapott a Megyei Könyvtár szépen felújított épületben, és reméljük jövő októberben ismét koncertezhetünk a közönség, érdeklődők és zenebarátok örömére.