Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Lélektől-lélekig
Örömkoncert a Biró család javára

Segíteni a bajban, önszántunkból adni, önzetlenül támogatni a rászorulót. Ilyen alapvető emberi értékeket közvetített az a koncert, melyet iskolánk Bartók téri épületében rendeztek meg a felső tagozatosok részvételével.

A rendezvény teljes bevételét, az otthonukat tűzkárban elveszített Biró család kapja meg. Nagy öröm volt, hogy az iskolánkba járó Árpád mellett – aki népi hegedűvel fel is lépett a koncerten-, jelen volt az édesanya és a legidősebb testvér is. Nagy Erzsébet, a programot megálmodó pedagógus köszöntőjében elmondta, hogy a művészet egyik fontos célja, hogy tehetségfejlesztésen túl az érzelmi nevelésre helyezze a hangsúlyt.

A közösségi programon felléptek modern- és néptáncosaink, hallhattunk önálló hangszeres és énekes produkciókat és közös éneklésnek is részesei lehettek a résztvevő diákok és pedagógusok.

A tragédiát követő 5 napos gyűjtéssel, valamint a koncert teljes bevételével eddig több, mint 500 ezer forinttal sikerült hozzájárulni a gyakorlós közösségnek a Biró család új otthonához.
Köszönjük mindenkinek!

Fotók: Kakuk Dániel