Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Lendületben a szünetben is
Természettudományos tábor a Gyakorlóban

Július elején még zsongott iskolánk Baróczky úti épületének természettudományos laborja. A LeszEK-E? MTMI pályaorinetáció, készség- és kompetenciafejlesztés az egri Gyakorlóban című pályázat keretében ugyanis egy-egy hetes napközis táborban vehettek részt a tudományra éhes gyerekek.

Az első héten az alsósok kaptak izgalmas, és szórakoztató, könnyed mégis informatív ismereteket a fizika, a kémia, a földrajz, a biológia és az informatika világából, míg a második hét a már alapokkal is rendelkező felső tagozatosokról szólt.

Az 5 napos programban szerepeltek tanulói kísérletek laborkörülmények között és kinn, a természetben is, kézműves foglalkozások, sportjátékok, filmvetítés is színesítette a tábort. A gyerekek csillogó szemmel, nagy érdeklődéssel fogadtak minden bemutatót, reméljük magukba szívták a Bunsen égő jellegzetes illatával együtt a nekik szánt tudásanyagot is.

A tábor az EFOP-3.2.5-17-2017-00012 számú, LeszEK-E? MTMI pályaorientáció, készség- és kompetenciafejlesztés az egri „Gyakorlóban" című projekt keretében valósult meg.