Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
LeszEK-E?
Naná, hogy leszel!

A pályaválasztás nem csupán egy döntés, egy jól kitöltött felvételi jelentkezési lap! Egy jó szakma, egy a tudásunknak leginkább megfelelő szak kiválasztása hosszú távra meghatározhatja további sorsunkat. Az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium egy sikeres - EFOP- 3.2.5-17 - pályázatnak köszönhetően kézzelfogható válaszokat, hasznos segítséget kíván nyújtani gimnazista tanulóinak. A program leginkább a matematikai, műszaki, informatikai és a természettudományos területekre koncentrál, de minden érdeklődési körű diáknak hasznos ismereteket nyújthat. Bátori Gabriella, a program szakmai vezetője, a gimnázium igazgatóhelyettese az Agria TISZK-ben rendezett első találkozón elmondta: a pályázat időtartama alatt többféle lehetőség segíti majd a diákjainkat abban, hogy megtalálják a számukra megfelelő utat. Megismerhetik azokat az egykori gyakorlósokat, akik a fent említett tudományterületek egyikén lettek sikeresek, de cégmustrára is lehetőség nyílik megyehatárokon innen és túl egyaránt. A fenntartó egyetem szaktanszékeinek képviselői állandó vendégei lesznek, akik roadshow keretében mutathatják be az egyetem szaktanszékeit. A tanulóink is rendszeres látogatást tesznek majd a felsőoktatási intézményben, ahol rendhagyó műhelyfoglalkozásokon vesznek részt betekintve az egyetemi élet szépségeibe.
A 7-10. osztályos tanulók két természettudományos táborokban vehetnek részt május folyamán a program keretében, ahol fenntarthatóságé lesz a főszerep.
Az első pályaorientációs rendezvény izgalmas színfoltja volt a varázslók és tanítványaik által bemutatott, a tudomány hangjai című produkció, egy valóban színes kísérleti show, melyet Kalóné Szűcs Erzsébet igazgatóasszony, az Eszterházy Károly Egyetem képzési kínálatát, a felvételi mentetét ismertető előadása zárt.