Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A tavaszi szünetig hátra van még :-): 68 nap
Megható, családias búcsú
Elköszöntek a 8. osztályosok

„Nem így terveztük ezt az alkalmat, de az élet felül írta a terveinket. Egy dolog azonban biztos: nagyon büszkék vagyunk rátok!" - mondta ballagási köszöntőjében Szűcsné Hütter Eszter, Bartók téri épületvezető igazgatóhelyettes asszony. Az Agria TISZK-ben, osztályonként megrendezett ünnepségen megható, méltó, de a szokottól eltérően szűk körben vettünk búcsút a végzős osztályoktól.

Valószínűleg a „különleges" évfolyamként vonulnak be a köztudatba azok, akik ebben a tanévben kezdték az iskolát, de azok is, akik idén végezték el tanulmányaikat. A nem mindennapi helyeztet, a digitális oktatás nyújtotta kereteket azonban iskolánk nyolcadikosai kiválóan fordították saját javukra. Sokan ugyanis ezt az időszakot arra használták, hogy felkészüljenek a középfokú komplex nyelvvizsgára. Az évfolyamból összesen 13 gyermek kapta meg a sikeres vizsgáról szóló értesítést, akiket a rendezvényen is köszöntöttek.
A 4 ballagáson lehetőség nyílt arra is, hogy a diákok is elköszönjenek az intézménytől, valamint megköszönjék tanáraik 8 éves, áldozatos munkáját,mindkét épületünkben.
Az ünnepségeken díjaztuk azokat a tanulókat, akik tanulmányi-, verseny-, sporteredményükkel kiemelkedő eredményeket értek el, közösségi tevékenységükkel kivívták társaik és tanáraik elismerését.
Iskolánk legmagasabb fokozatú kitüntetése a Szent- Györgyi Albert Emlékplakett. Idén két tanulónk vehette át az ezzel járó oklevelet és domborplakettet:


Susán Henrik 8.A 

A Gyakorlóiskola kiemelkedő tanulója. A 6. évfolyamban évfolyamelső volt. 8 évig kitűnő tanuló. A tanórákon túl a szaktárgyi versenyekre is kivételes szorgalommal készült. Egyéni és csoportban elért eredményei – megyei első helyezések matematikából, magyarból, országos versenyeken is többször végzett az első tíz között. Sikeres középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik. Mindig lehet rá számítani a közösségi megmozdulásokban, aktívan kézilabdázik. Biztosak vagyunk abban, hogy a következő iskolájában is sok elismerést szerez majd.

 


Gyönki Dominik 8.C

4. osztálytól kitűnő tanulmányi eredményű, aki rengeteg versenyen csillogtatta meg tudását, volt, hogy nemzetközi szinten is kiváló eredményt elérve. Angol nyelvből, matematikából, földrajzból, kémiából, történelemből és informatikából is előkelő helyen végzett számtalan megmérettetésen. Reméljük, hogy hasonló sikerek övezik majd útját a középiskolában és a felnőtt életben is.

 

 

Kiemelkedő elismerés a Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájáért Emlékérem, melynek arany, ezüst és bronz fokozatát az alábbi tanulók érdemelték ki:

 

 

Arany fokozat:

1.Kovács Benedek 8. A

2.Ragó Marcell 8.A
3.Poczok Márton 8. B
4.Bocsi Botond 8. B

 


Ezüst fokozat:

Fiser Boldizsár 8. A
Molnár Mátyás 8. A
Domboróczki Péter 8. A
Hevesi Kornél 8. A

 

 

 

Bronz fokozat:

Antal Bálint 8. A
Duró Zsombor 8. A
Stregova Alexa 8.A
Varga Noémi 8. B
Orosz Anna Izabella 8. C

 

 

Sok diákunk az iskolai elfoglaltságai mellett a sport területén is kimagaslóan teljesített, természetesen őket is elismerték az ünnepségen:


Jó tanuló jó sportoló díj:


Várallyay Virág Mária 8. b
Román Jázmin 8. c
Román Lilla 8. c
Wachter András 8. c
Kóczián Eszter 8. c

 

Kiváló sportoló díj:
Koós Márton Balázs 8. c
Bajkor Lilla 8. b

 


Természetesen a Barkóczy utcai épületben tanuló diákjaink számára is virágba borult a tornaterem. A 8.d osztály kis művészeit Vinczéné Sós Tünde Barkóczi utcai általános iskolai igazgatóhelyettes köszöntötte, de természetesen az osztályfőnök is örömmel emlékezett vissza az együtt eltöltött évekre.

 

3 kitűnő tanuló lett: Demeter Dorina, Molnár Gábor, Pribéli Nelli Demeter Dorina

Nevelőtestületi dicséret: Demeter Dorina, Pribéli Nelli
1 jeles rendű tanuló: Barta Anett
Kitűnő tanulmányi eredményéért Molnár Gábor kapott oklevelet.
Közösségi munkájáért az alábbi tanulók kaptak oklevelet: Miklós Mercédesz, Monoki Zsófia, Surányi Michaela Csenge.
Az Iskolai Kórusban nyújtott magas színvonalú munkájáért oklevelet kapott: Barta Anett, Birincsik Gergely, Demeter Dorina, Erdélyi Kíra, Hirimli Réka, Jaskó Noémi Zseni, Miklós Mercédesz, Molnár Gábor, Pribéli Nelli, Surányi Michaele Csenge,
Ők a kórus tagjaiként számos ünnepségen vettek részt és képviselték iskolánkat a különböző városi rendezvényeken is.
A Művészeti nevelésért díj ezüst fokozatát Pribéli Nelli kapta. 

 

Gratulálunk és minden tanulónknak további sok sikert kívánunk a középiskolás évekre!