Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Megnyílt a Barkóczy utcai "Bagolyvár"!
Mosolygós gyermekekkel és szüleiket hívogatta az Eszterházy

Január 27-én, szombaton 10 órakor megnyitotta kapuit a Barkóczy utcai "Bagolyvár".
A leendő elsősöket és szüleiket a tanító nénik szeretetteljes légköre várta. A bejáratban minden kisgyerek egy névre szóló baglyos nyakbavalót kapott, melynek segítségével később csoportokba lehetett őket rendezni.

A tornateremben egy kisfilm fogadta a vendégeket, melyben tanulóink meséltek arról, hogy miért jó "gyakorlósnak" lenni, majd Légrádiné Kőházi Tímea igazgatóasszony mutatta be képekkel illusztrálva a gyakorlóiskolát, és az itt folyó sikeres munkát.

Vinczéné Sós Tünde igazgatóhelyettes arra biztatta a szülőket, hogy jöjjenek el a további programjainkra is, melyek megkönnyítik az iskolaválasztást, illetve bemutatta a leendő elsős tanítónéniket.
Ezt követően a vendégeink a moderntáncosok, az ének-zene tagozatosok és néptáncosaink interaktív műsorát élvezhették, melybe az óvodások nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be.

Az éneklés és a táncolás után a kicsiket a tanítónénik négy csoportba rendezték, és egy izgalmas túrára vitték őket, melynek négy állomásán különféle programokban vehettek részt a gyerekek. Meglátogatták az iskola különleges laborját, tanulhattak angol gyerekdalokat, játszhattak a digitális táblával, egy nagyon aranyos baglyot készíthettek, kipróbálhatták az agyagozást, és a papírnyomat készítést is. A gyerekeket annyira elvarázsolta a sok érdekes program, hogy nem is hiányolták szüleiket, akik ez idő alatt az iskola fejlesztőpedagógusának, Magyar Istvánnénak az előadását hallgathatták meg, aki nagyon sok hasznos tanáccsal látta el a szülőket a sikeres iskolakezdés érdekében.
A délelőtt gyorsan eltelt, a "Bagolyvár" délben zárta kapuit. A tanító néniknek nagy öröm volt megismerkedni ezekkel a kedves gyerekekkel, reméljük, hogy minél többen választják majd iskolájuknak a "Gyakorlót"!