Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Mi van belül?
Közel 100 gyermek alkotott a TISZK-ben

Ezzel a címmel szervezett országos vizuális versenyt az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolája január 31-én általános iskolás diákok számára.
A rendezvényt Légrádiné Kőházi Tímea nyitotta meg, aki köszöntötte a nagyszámú közönséget, majd a kicsinyek kórusa alapozta meg a hangulatot és a művészeti ágak közötti átjárást.
– Minden alkalommal olyan témát keresünk a gyermekek számára, ami megmozgathatja fantáziájukat – nyilatkozott a döntőn Igric Eszter szervező, a gyakorlóiskola tanára. Hozzátette: nem elsősorban a gyermekek rajztudására kíváncsiak, hanem a vizuális képzeletükre. Ezt tükrözi a verseny címe is: „Mi van belül"? 
– Rendkívül változatos alkotások születtek. Minden gyermek másképp fogalmazta meg saját kíváncsiságát. A kisebbek a mesék világából indultak, a nagyobbak már inkább az ember belső világát kutatták, vizsgálták – tudhattuk meg a szervezőtől.
A verseny felhívására mintegy kétszázhúsz pályamű érkezett, melyek közül előválogatón választottak ki, s hívtak meg a döntőbe kilencvenöt alkotót.
– Vannak visszatérő versenyzőink, akikre mindig számíthatunk, sokszor már ismerősen cseng egy-egy gyermek neve – mesélte Igric Eszter.
Kérdésünkre elmondta: nagyon nehéz a legjobbakat kiválasztani, terveik szerint idén tizennyolc különdíjat osztanak ki. Könyvekkel, művészeti eszközökkel ismerik el őket, s minden résztvevő megkapja az alkotásokat egy digitális katalógus formájában.
A verseny eredményhirdetése február 19-én lesz.


Írta: Berán-Juhász Henrietta
Fotók: Balogh Tibor