Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános,
Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Nagy Könyves Beavatás 6. évada a Bródy Könyvtárban
2022

Hat hónapon át tartó közös olvasás és izgalmas feladatok (borítótervezés, térképalkotás, filmkészítés) és csapatonként 5 könyv megismerésének kalandja ért véget április 23-án, melyen több csapatunk is részt vett. A nemzetközi mezőnyben a 9., 11. és 15. helyet is megszereztük. A könyveket Sipos Zsuzsa tanárnővel (9. helyezett 11. C-s csapat) és Kalóné Gyenes Réka tanárnővel (11. helyezett 6. d-s és 9. C –s csapat) bújták együtt a csapattagok.

A zárórendezvényről írt összefoglalót Bancsók Sára, a legfiatalabb, InBorSáJá csapat tagja.

A díjátadón nagyon jól éreztem magam. Az egész verseny szuper volt!
Mikor elkezdődött az átadóműsor, nagy volt az izgalom a könyvtárban. Minden csapat izgatottan várta az eredményhirdetést – de ez nem mehetett ilyen egyszerűen! Előtte vicces gyorsasági játékot játszottunk – első mondatokról kellett felismerni könyveket – a jutalmak könyvek voltak, természetesen. Kemény Zsófi költőnő, slammer koncertjét is meghallgattuk, majd jött a várva várt eredményhirdetés!
Olvasmányok, feliratos bögrék és oklevél volt a jutalom. Mindenki örült, szuper volt a hangulat! Ezután nézelődhettünk a sorok, könyvespolcok között. Nemsokára jöhetett az ízletes ünnepi ebéd. (10/10-es volt  ) Desszertnek a csapatok borítóterveivel díszített tortából lakmároztunk.
A találkozó vége felé újra elmerültünk a könyvtár könyvei közt. A patrónusok is boldogan beszélgettek csapataik munkáiról. Nagyon jó nap volt! Jövőre is ott a helyünk! Remélem, lelkes csapatok indulnak majd!