Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Nemzetközi Duna Tábor 2019
International Danube Camp 2019

A Nemzetiközi Duna Tábor 2019. július 27. és augusztus 11. között első alkalommal került megrendezésre az ausztriai Tulln festői kisvárosában a Duna partján az Erasmus+ pályázat keretén belül. Peter Rebenik koordinátor álma beteljesült: nemzetek közötti barátságok szövődtek a négy résztvevő nemzet fiataljai között. Az első táborba rajtunk kívül bolgárok, szerbek, és osztrákok kaptak meghívást.

Több hónapos előkészítő munka és egy négynapos személyes kiküldetés után 14 diákunk 3 tanár kíséretében - Bocsi Mária, Kálovics Ferenc, Gólya Tamás - érkezett a fő helyszínül szolgáló ifjúsági hotelbe. Tulln városkája Bécstől 27 km-re található, rendkívül gazdag kulturális értékekben, és méltán büszke lehet rendezett környezetére és egyedülálló botanikus kertjére.
A diákok átlagos napja az aktuális "küldetés" teljesítése köré szerveződött. Ezek során változatos tevékenységekben vettek részt angol munkanyelven, folyamatos csapatmunkában, legtöbbször digitális eszközöket használva, valamint kreatív és kézműves munkafolyamatokban alkotva. Előfordult, hogy egy nap akár két küldetésen is helyt álltak, valamint lehetőségük volt sportolásra, városnézésre, strandolásra és szabadidős tevékenységekre is. 
A teljesség igénye nélkül pl.: 3D nyomtatás, robotok építése és programozása, római épületek korhű modellezése, a tábori újság külön számának szerkesztése, interaktív kincskereső városnézés, betekintés a régészetbe, Európa első ökológiai botanikus kertjének felderítése, bécsi kirándulás és látogatás a parlamentbe és a tullni városházába...
Tanulóink a két hét során lelkesen és kitartóan oldották meg feladataikat, magas szintű angol nyelvtudásukkal iskolánk hírét öregbítették. Olyan élményekkel gazdagodtak és barátságokra tettek szert, amelyekre sokáig emlékezni fognak.
Az első tábor sikerének köszönhetően jövőre új helyszínen várható a folytatás.