Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Október 23-i megemlékezés
2021

Az idén az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet tanulóit kérte fel Eger város vezetése arra a megtisztelő feladatra, hogy a városi díszünnepségen megemlékezzenek 1956 hőseiről.
Ennek a felkérésnek köszönhetően mutathatták meg diákjaink tehetségüket, sokoldalúságukat a Gárdonyi Géza Színházban október 23-án.
Az 56-os hősök és későbbi áldozatok szellemiségének jegyében HARMADNAPON címmel született meg az a szerkesztett műsor, melyben Kovács Ádám és Üveges Dániel tanár urak mellett ifjú, lelkes tehetségeink szerepeltek.
A zenés, verses szerkesztett műsor méltó emléket állított történelmünk meghatározó, máig borzongató, érinthető közelségben lévő eseményeinek.
Talán ez a közelség, a szülők, nagyszülők személyes érintettsége is oka annak, hogy diákjaink teljes átéléssel, a nézők könnyeit kicsaló hitelességgel tolmácsolták XX. századi történelmünk meghatározó eseményének érzelmi, gondolati hátterét.
A műsorban Cseh Tamás, az Ismerős arcok zenekar és Vikidál Gyula dala, Wass Albert és Faludy György verse mellett elhangzott az a szerzemény, melyet Kovács Ádám művésztanárunk komponált Pilinszky János Harmadnapon című versének szövegére.


A műsor szereplői voltak a gyakorlóiskola alábbi tanulói:


Párkányi Domonkos 8.E


Tóth-Kovács Eszter 9.A


Osztermayer András 9.A


Barabás Csenge 10.A


Kovács –Tesléry Luca 10.A


Mester Fanni 10.A


Nagy Veronika 10.A


Szabados Dorina 10.A


Papp Katalin 10.A


Tóth Mónika 10.A


Fehér Gergő 10.A


Kovács Boglárka 11.A


Varga Enikő 11.A


Horváth Hunor 12.A


Keresztfalvi Bence 12.A


Hegyi Máté


A műsort szerkesztette és színpadra alkalmazta Herkules Helga.

 

https://onedrive.live.com/?authkey=%21AOBaVOpJLSXKjLg&id=391EA7C07538D65A%218862&cid=391EA7C07538D65A