Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Pedagógusnap
Ünnep és számadás

Közel száznyolcvan pedagógus végzi oktatói-nevelői munkáját az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájában. Munkájukat pedagógusnap alkalmából az intézmény vezetése és a szülői munkaközösség köszönte meg, a diákok művészi produkciókkal kedveskedtek tanáraiknak.

A pedagógusnap mindig egy-egy tanév értékelése is, kicsit számadás az elvégzett munkáról – mondta Sándor József, az EKE Gyakorlójának igazgatója az intézményben megtartott pedagógusnapi ünnepség kapcsán.

Hozzátette: kiváló lehetőség ez a nap arra is, hogy a már nyugdíjba vonult pedagógusokkal is találkozzanak, kötetlenül beszélgessenek. A tanév értékelése kapcsán kiemelte: rendkívül sikeres tanévet zárt az iskola, minden szinten optimális létszámokkal indulhatnak, a középiskolai képzésben például az utóbbi évek legsikeresebb beiskolázásán vannak túl, hiszen a negyven főt közelítik az osztálylétszámok. A diákok kiváló eredményeket értek el különböző tanulmányi, művészeti, illetve sportversenyeken, kiállításokon, ez mind azt mutatja, hogy Gyakorlóiskola tehetséges diákjai kiváló pedagógusok kezében vannak.

Angyalné Dobos Virág a szülői munkaközösség nevében úgy fogalmazott: nagyon sok mindent megköszönhetnének a pedagógusoknak, de ezúttal a szülőkkel való együttműködésre szeretnék felhívni a figyelmet. Egy jó pedagógus nemcsak azt figyeli, mennyit tud a diák, hanem odafigyel a családi háttérre, az esetleges nehézségekre is, és törekszik arra, hogy a szülőkkel jó kapcsolatot ápoljon. Ez a Gyakorlóiskola pedagógusai számára is fontos, a szülői munkaközösség ezt az együttműködést szeretné megköszönni.

Az ünnepségen a diákok is köszönetet mondtak: tánc-és énekprodukciókkal hálálták meg tanáraik éves munkáját.