Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Román Jázmin országos első
Diákunk megnyerte a történelem tantárgyi versenyt

A 2019/2020. tanévben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató Központ huszonhetedik alkalommal rendezte meg a 7- 8. évfolyamos tanulók Országos történelem tantárgyi versenyét. A megmérettetés témája: Egyetemes és magyar történelem 1301-1700 között volt. A hagyományoknak megfelelően három fordulóban zajlott a verseny: iskolai, megyei/fővárosi és országos forduló.

A jelentkezések alapján az idei tanévben 294 iskola vett részt a versenyen, kb. 3500 fő indult az iskolai fordulón. A megyei fordulókon 376 versenyző vett részt. A megyei forduló eredménye alapján az országosan legjobb teljesítményt nyújtó 22 tanuló jutott az országos döntőbe.

A kialakult járványügyi veszélyhelyzet miatt a Versenybizottság úgy döntött, hogy egy ún. kutatás jellegű feladat megoldása lesz a versenyzők feladata. Ehhez segédletet, mintafeladatot biztosítottak, majd 2020. május 20-án 9-13 óra között minden diák saját otthonában készíthette el versenydolgozatát. Ezt elektronikusan kellett elküldeni a Versenybizottságnak, amelynek négy tagja egymástól függetlenül értékelte az anonim feladatokat. A versenydolgozatra szerzett pontszám és a megyei forduló pontszámának az összege alapján került sor a verseny végeredményének megállapítására.

Román Jázmin 8.C osztályos diákunk szülei felkészítése mellett, fantasztikus eredményt elérve végzett az országos verseny élén, melyhez szívből gratulálunk!

 

Forrás:https://www.srpszkk.hu/szakmai-szolgaltatasok/tanulmanyi-versenyek/orszagos-tortenelmi-verseny-7-8/beszamolo-a-2019-2020-tanevi-versenyrol