Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
SPERLÁGH JÓZSEF EMLÉKFUTÁS
Katona Korinna ezüstéremmel végzett

Az Egri Atlétikáért Alapítvány ebben az évben is megrendezte hagyományos Érsekkerti futóprogramját, a Sperlágh József emlékfutást. A tömegsportot erősítő rendezvényen 38 fő 3-4. osztályos tanulónk vett részt a Bartók téri épületből.

Az atlétikát népszerűsítő programon a mozogni vágyó gyermekek együtt indultak a sportági felkészülési rendszerben edzésekre járó társaikkal, ezért Gyakorlós csapatunk fő célja a részvétel és a 700 méteres, sétányon kijelölt táv teljesítése volt. Várakozáson felül sikerült lelkes amatőr csapatunk „fellépése", mert mindenki leküzdötte a távot és többen beverekedték magukat más iskolák testnevelés tagozatosai és atlétái közé!

Azért mentünk, hogy megtapasztaljuk egy amatőr futó rendezvény hangulatát és megérezzük a sportteljesítményünk korlátait. Le a kalappal a gyerekek előtt, mert speciális felkészülés nélkül is lelkesen és kitartóan vetették bele magukat a futamokba és mindenki kihozta magából a maximumot! És mire volt még jó a közös sportolás? Együtt mentünk-jöttünk, fotózkodtunk, bemelegítettünk, szurkoltunk másoknak, szurkoltak nekünk, sírtunk a célban, elestünk a kanyarban, beleléptünk a kutyagumiba, „repülőrajttal" indultunk, vécéztünk a bokorban, kiszáradtunk a pályán, elfáradtunk, mosolyogtunk, tapsoltunk, müzlit ettünk, szaktanári dicséretet kaptunk és jó adag izomlázat szereztünk: röviden, mi gyakorlósok együtt voltunk!!!

Iskolánk Barkóczy úti épületének képviseletében az 5.d és e osztály 12 tagja vett részt a megmérettetésen.

A gyerekek lelkesen és sportszerűen küzdöttek a korcsoportjuknak indított 2 körös (1400méteres) távon, ahol külön versenyeztették a fiúkat és a lányokat.

Sajnos mindkét nem képviselője éppen lecsúszott a dobogóról, tanítványaink közül.

A jó hangulatú versenyen mindannyian jutalomban részesültek, egy- egy müzliszelet formájában, de az első hat helyezett plusz jutalmat is átvehetett!

Eredmények

Gyakorló iskolás leány házi bajnokunk: Katona Korinna (3. a), aki ezüstérmet szerzett a II. korcsoportosok között.

Gyakorló iskolás fiú házi bajnokunk: Szép Olivér (4. b), aki 15. helyezést ért el a II. korcsoportosok között.

Az 5.d-ből Gazi Csenge a 4.helyért, míg Farkas István a 6. helyért járó édességnek is örülhetett!

Legnépesebb gyakorlós csapat: 3. a osztály 12 fős csapata.

Résztvevők

3 a osztály: Beksi Dalma, Farkas Domonkos, Fiser Domonkos, Gál Gina, Hosz Dorina, Katona Korinna, Kis-Simon Szófia, Koncz Helga, Patai Roland, Pogyina Bori, Simonyi Márk, Vágvölgyi Luca.
3.b osztály: Asztalos Máté, Deme András, Hugyina Márk, Kovács Zita, Majoros Bálint.
3.c osztály: Berkes Gábor, Csőke Csilla, Jovicic Klaudia, Földi Jázmin.
4.a osztály: Fülep Julianna, Harsáczki Réka, Kármán Tamás, Kurucz Szintia.
4.b osztály: Bányai Míra, Bóta Csongor, Bukta Réka, Kaló Kende, Lászlófi Glória, Németh Konor, Szabó Jázmin, Szép Olivér, Zölde Zorka.
4.c osztály: Chikán András, Kozma Donát, Kun Liliána, Nagy Bence.

Őket követték a többiek, név szerint a lányoknál: Papp Afrodité (5.d), Szalai Maja (5.e), Prokaj Vanda (5.e), Hornyák Tímea (5.e) és Zheng Lu (5.e).

Márföldi Márton (5.d), Kiss Kenéz (5.d), Horváth Péter (5.e) és Nagy Ádám (5.e) értek be a célba!

Minden résztvevőnek gratulálunk és további jó sportolást kívánunk!