Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Színes, táncos forgatag
Télűzés gyakorlós módon

Igazán szédületes, fergeteges, fantasztikus élményben volt része kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a Gyakorlóiskola Bartók téri épületének farsangi karneválján. A szokásokhoz híven elsőként a legkisebbek öltötték magukra maskaráikat, a műsort a másodikosok adták. Egy valódi cirkuszi porond elevenedett meg kötéltáncosokkal, akrobatákkal, erőművészekkel és oroszlánszelídítőkkel a 2. a-sok jóvoltából. Ezt követően a 2.b-sek Bécsi Gyula koreográfiáján keresztül, fantasztikus botos tánccal mutatták meg milyen is a magyar virtus! A 2.c-sek közösségük erejét, összetartozásukat jelenítették meg egy mesebeli, cuki produkcióval.

Fotók ITT!

A jelmezes felvonulás tanúbizonysága szerint még mindig közkedveltek a boszik, szuperhősök, rendőrök és macskalányok. A felvonulásokat minden alkalommal mulatság és természetesen tombolahúzás zárta.

A kora délután a 3-4. osztály kiforrott, ötletes műsorszámaival folytatódott. A 4.a-sok kedves, örületes tánca adta az alaphangulatot, melyet csak tovább fokozott a 4.b-s szombat esti láz, melynek keretében a legkülönfélébb stílusban mutatták be tudásukat, tehetségüket és egyéniségüket a gyerekek. Egy kocka is lehet bulizós! Ezt bizonyították a 4.c-s Rubik- kockák.

Fotók ITT!

A felső tagozatos osztályok szép számmal készültek szórakoztató műsorokkal: az 5.b-sek egy laza hip-hop koreográfiával nyitottak, melyet iskolánk egykori tanulója, Kormos Klaudia álmodott színpadra. Az 5.a-sok egy klasszikus mesét, Jancsi és Juliska történetét gondolták újra 21. századi módon, így a wifi-ért és a messengerért harcoltak meg, sikerrel.

A 6.a-sok visszarepítettek az egyes történelmi korokba, és egy-egy tánccal illusztrálták azok jellegzetességeit. A 6.c egy dinamikus hegyi túrát elevenített meg a hegyekbe fönn, míg az 5.c-sek az orosz guggolós táncukkal kalauzoltak el minket a végtelen tajgák világába. A műsorfolyamot az iskola rabjai zárták, akiket a véres szájú smasszer szigorú őrizete mellett is táncra lehetett bírni.

Fotók ITT!

Az extra műsorszám az 5.b-s gyermekek akrobatikus rock'n'roll bemutatója volt. A slussz poén a Szabó János imádók köreként is aposztrofálható tanári tánckar  volt, akik igazi retro életérzéssel és könnyed eleganciával előadott koreográfiával örvendeztették meg az iskola közösségét.

Fotók ITT!

Hagyományainkhoz híven minden évfolyam produkciója előtt gyönyörködhettünk a végzős diákok keringőiben. A 8.a-sok és b-sek bécsi, a c osztályosok pedig angol keringővel teremtették meg a valódi báli hangulatot és csaltak könnycseppeket a szülők, hozzátartozók szemébe.

A farsangi kavalkád ismét a szülők, diákok, pedagógusok példaértékű összefogásának köszönhetően vált felejthetetlen élménnyé!