Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Szuper téli élmény...
Újra elérkezett az idő, hogy a téli sportok szerelmeseinek kedvezzünk...

2018. január 29-től február 2-ig az idei év sítábora a hagyományoknak megfelelően Szlovákiába, Kokava gyönyörű hegyeibe vitte el a síelni vágyók táborát Várhelyi Tamás tanár úrnak köszönhetően. A kis csapat 24 fővel kelt útra, hogy ismét meghódítsa a gyönyörű, havas sípályákat.

A tavalyi táborban kezdőként részt vevő 4.d osztályosok az idén már haladó síelőként tanulták meg Tamás bácsitól az újabb technikai elemeket és csiszolták tudásukat tökéletesebbre. A kezdőkkel Várhelyi Tamásné, Zsuzsa néni és Gomány Melinda tanárnő foglalkozott és sajátíttatta el az alapokat.

A kis csapat minden egyes tagja a tábor végén már biztos tudással és elszántsággal küzdötte le a versenyre kijelölt akadálypályát és megérdemelten vehette át az érte járó elismerő oklevelet és a kis ajándékokat. A kemény munka közben azért persze meg-megálltunk a melegedőben meginni egy-egy forró csokit, vagy éppen elfogyasztani egy-két fincsi palacsintát. 
A meleg otthont erre az öt napra – ahogy az elmúlt 10 évben is - a nyugodt környezetben, az erdő szélén rejtőzködő Močiar Panzió nyújtotta, Paló bácsi vendégszeretetével. A bőséges ételeket most is nagyon ízletesen készítették el számunkra minden igényt kielégítve.
Az öt nap alatt nemcsak a síelés szépségeivel ismerkedtek meg a résztvevők, de volt idő a játékra, szórakozásra, pihenésre, egymás jobb megismerésére. A bújócskától kezdve, az activityn, twisteren, „ország-város-fiú-lány" társasjátékon keresztül a film nézésig, „kockulásig", sőt filmforgatásig színesebbnél színesebb programokkal kötötték le magukat a táborlakók.
Büszkeséggel töltött el, ahogyan gyermekeink a tábor alatt viselkedtek, amilyen értékrendet képviseltek; példaértékűnek tartom. Dicséret jár érte minden egyes résztvevőnek!
A csapat, a hangulat ebben az évben is olyan fergeteges volt, hogy nem tehetünk mást, minthogy várjuk a folytatást... Jövőre!

 

Gomány Melinda