Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A jótékonysági bálig hátra van még :-): 1 nap
TEHETSÉGES FIATALOK ÉNEKVERSENYE A LÍCEUMBAN
III. Országos Eszterházy Kamaraéneklési verseny

Az egri Líceum falai közt zajlott a III. Országos Eszterházy Kamaraéneklési verseny. Duett, tercett és kvartett kategóriákban, két korcsoportban, április 13-án és 14-én. A harmadik alkalommal megrendezett esemény döntőjében Balatonalmádi, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged és Eger művészeti iskoláiból érkeztek jó hangú fiatalok, és az őket kísérő művész tanárok a megmérettetésre. Magas színvonalú és jó hangulatú versenynek lehettek részesei a vendégek és a vendéglátó intézmény versenyzői egyaránt. Három tagból álló zsűri értékelte az ifjú dalnokokat. Magyar Gabriella énekművész, Vass Márta karnagy – zenepedagógus és Dr. Szüle Tamás operaénekes a Magyar Állami Operaház tagja. A zsűri elnöke Dr. Szüle Tamás, szakmai összefoglalójában kiemelte a versenyben résztvevő fiatalok tehetségét és az igényes felkészítő tanári munkát, valamint a mindenre kiterjedő gondos szervezést.
A kamaraéneklési verseny házigazdája, az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet, köszönetét fejezi ki elsősorban anya intézményének az egyetemnek a támogatásért és az egyedülálló környezet biztosításáért.

 

Légrádiné Kőházi Timea hangsúlyozta: "Mindig öröm újra felfedezni, hogy vannak lelkes és tehetséges fiatalok, akik vállalják, hogy megmérettetik magukat, és természetesen áldozatkész, odaadó művésztanárok, akik segítik kibontakozni ezeknek a fiataloknak a tehetségét."

Köszönjük az Ének-zene tanszék által rendelkezésre bocsátott hangszeres termeket. Végül, de nem utolsó sorban köszönetünket fejezzük ki az EVAT Zrt. felé, amiért ingyenes parkolóhelyeket biztosított távolról érkező vendégeinknek. A sikeres rendezvény ismét öregbítette az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Iskolájának jó hírét.

 

További fotók: https://photos.app.goo.gl/PAHNbGaOkNLfFehv2