Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A nyári szünetig hátra van még :-): 14 nap
Természetes vizeink nyomában
Erdélyben és az Északi-Középhegységben kalandoztak a 10.-esek

Gyakorlóiskolánk 10. évfolyamos diákjai a "Határtalanul" pályázat keretében közös programokon vettek részt szovátai diáktársaikkal, amelyek belföldön és Erdélyben, a 2018/19-es tanév októberi és júniusi hónapjaiban. A pályázat címe: TERMÉSZETES VIZEINK NYOMÁBAN ERDÉLYBEN ÉS Az ÉSZAKI-KÖZÉPHEGYSÉGBEN. 

Ennek megfelelően a diákok felkeresték a két tájegység legfontosabb vizes élőhelyeit, megvizsgálták kialakulásuk körülményeit, elemezték a vízminőséget, az ásványi anyagok összetételét, élővilágukat.

A természettudományos foglalkozások mellett kiemelt figyelmet fordítottunk a közös történelmi, néprajzi ismeretek feltárására, megismerésére. Fontos cél volt a szakmai együttműködés mellett a barátságok kialakítása is, amelyek reményeink szerint a jövőben is folytatódni fognak.

Ennek érdekében közös kirándulásokon, ünnepi megemlékezéseken, táncházakon, játékos foglalkozásokon vettünk részt és egy tíz feladatlapból álló természettudományos feladatlapot is készítettek a gyerekek. A kirándulások rengeteg csodálatos helyszínt érintettek, mint például Lillafüred, Szalajka-völgy, Medve-tó, Gyilkos-tó, Békás-szoros és a Tordai-hasadékba is eljutottak a lelkes diákok.