Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános,
Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Tiéd a Tér – tehetségnap és kreatív évfolyami foglalkozások a Bartók téren
-

 

Május 30-án izgalmas és felemelő délelőtti program részesei lehettünk. A TISZK épületében ugyanis Tiéd a Tér címmel tehetségkutató nap zajlott. Az épület is „felkészült" a különleges alkalomra, több mint hatvan diák képei kerültek fel a régiek helyére a kiállítóhelyen és a lépcsők mellett. Majd hétfőn két részletben került sor a fergeteges bemutatókra: néptánc, moderntánc, vers, ének és zenei bemutató váltogatta egymást. S mindez még érdekesebb legyen, három kategóriában kerestük a közönségdíjas szereplőket.
Nagyon nehéz volt dönteni, hogy kire is kerüljön a voks, annyi kiváló teljesítmény volt. Összesen 113 fő szerepelt, ebből nagyobb létszámot képviselt a Lingsch Adrienn tanárnő által vezetett Bartók téri kórus, a modern tánc három csapata - Gulyik Judit és Göböly Bettina irányításával - és a néptáncosok, Bécsi Gyula tanítványai. A tanári fellépők nagy tombolás közepette adták elő a Ki ez a lány? c. slágert.
Igazi közönségsiker, csodás közös élmény volt ez a délelőtt, melynek mindannyian győztesei voltunk. Az emléklapok mellé az alsó tagozat hasonló programján bábelőadás járt az előadóknak, a felső tagozat szereplői pedig moziba mehetnek jutalomként. A programot a Jövő a Gyermekeké alapítvány támogatta.
A diákok szavazata alapján az idei év közönségdíjasai:


Tánc:
1. A/5 és T/1 osztály modern tánc + Papp Szofi és a Bartók téri énekkar – Dance, dance, dance
2. Lászka Levente 8.c - Györgyfalvi legényes
3. A/4. évfolyam – Nem adom fel!


Ének-vers:
1. Barta Iringó Zoé 8.c
2. Kármán Tamás 7.a
3. Papp Szofi 8.a és a Bartók téri énekkar


Zene:
1. Magyar Előd 7.c szaxofon
2. Fülep Julianna 7.a zongora
3. Hajas János Domonkos 8.c dob


A nap azonban nem ért véget, következtek az évfolyami játékos programok. Az ötödik osztályosok matematika-logika területen, a 6. évfolyam Toldi-próbákon, a hetedikesek idegen nyelvi feladatokban, a 8. osztályosok természettudományban mutathatták meg rátermettségüket, tudásukat, tehetségüket. Nevetős, boldog nap volt, jó programokkal, nagy tapsokkal, közös játékkal. Ezt mutatják az elkészült fotók is.


Jövőre megismételjük!