Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A nyári szünetig hátra van még :-): 8 nap
Tiszafüreden kelepeltek...
Gólyatábori élménybeszámoló

Ez egy „új emlékekben és új barátokban" gazdag 2 nap volt. Azt hiszem, hogy az osztály nevében mondhatom, hogy a végzős diáktársaink tényleg kitettek magukért, a tábort illetően. A gólytábort Tiszafüreden egy kempingben töltöttük, ahol a pólóosztás után, megtanították nekünk a gólyatáncot a tábor indulójára. Először mindenki furcsállta, de gyorsan belerázódtunk. Nyíltan kijelenthetem, hogy a mi osztályunk volt a táncban a legügyesebb, de persze minden tagozatnak meg van/volt a specialitása.

A következőkben sok, az ismerkedést szolgáló feladatot kaptunk, amit néhány végzőssel és néhány felügyelő tanárral együtt valósítottunk meg. A délután folyamán, az ügyességi és a sportosabb programok, feladatok voltak terítéken. A 12. osztályosok nagyon kreatívak voltak ezeket a feladatokat nézve, és a nap végére igazán kifárasztottak minket. De nem volt sok nyugtunk, hisz' a tábor alatt egy állandó játékban voltunk, ami nem engedte, hogy szabad időnket magányosan töltsük. Hisz' ki akarna „meghalni" egy társa filce által? J Ezek után természetesen a beavatási rítus sem maradhatott el. Mindenki letette a tábor hivatalos esküjét majd a 3 tagozat színeivel kentek fel bennünket. Egy kis pihenés után jöhetett a buli. Az osztály egyetértésben állította, hogy „Nagyon fajin volt XD". A 2-3 órás parti az udvaron nagyon jó volt, és itt mindenki kiélhette a bulizós énjét.

 

Aztán éjfél után ismét néhány órás regenerálódás jöhetett, ugyanis a 12.-ek tarsolyukban ott lapult a hajnali gólyakeresés is. Következő nap reggel bágyadtan, de vidáman láttunk hozzá az aznapi feladatainkhoz, ekkor inkább a csapatépítő versenyek voltak előtérben. A tagozatok mind nagyon jól teljesítettek, így ez tanúbizonyságot mutatott arról, hogy minden osztály jó csapattá kovácsolódott össze. Ezek után jöhetett egy kis fürdés a Tisza-tóban, ahol az előző nap is voltunk. Visszaérkezvén közös fotó a színeinkben, gólyatánc újbóli előadása, ami már ekkor a könyökünkön jött ki, és a várva várt eredményhirdetés következett. Természetesen mi lettünk az elsők, na jó ennyire azért nem vagyunk fellengzősek, a tévedések elkerülése érdekében. De nyilvánvalóan úsztunk az örömmámorban. Ezt követően csomagolt új és vissza indultunk a vasútállomásra. Szomorkodva, hálásan, de sok-sok új emlékkel gazdagodva, és azzal a reménnyel indultunk haza, hogy az évek során az új és a régi barátságaink megmaradnak.

További fotók ITT!

 

Csiki Antónia 9.C