Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános,
Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Ugrás a jövőbe! – siker a gimnáziumban
2022


„Ugrás a jövőbe!" címmel hirdetett alkotói pályázatot a Moholy-Nagy László Művészeti Egyetem magyarországi és határon túli 7-10. évfolyamos diákcsapatok számára.
Gimnáziumunk 9. A osztályának WETESS nevű csapata április elejétől vett részt a programban, s a tanév végére vált bizonyossá, hogy pályamunkájukat a legjobb 10 közé választották.
A pályamű továbbfejlesztése a nyári szünetben is folytatódott. A csapattagok két héten át, napi 6-7 órát töltöttek az iskolában, online előadásokon vettek részt, és iparművész hallgatók mentorálása mellett folytatták az alkotómunkát.
A verseny záróeseményére július 2-án került sor a MOME campusában, ahol a csapatok 15 perces prezentáció kíséretében mutatták be az alkotói koncepciót és magát a produktumot.
Iskolánk csapata egy olyan kooperatív társasjáték fejlesztésén dolgozott, amelyben a játékosok egy várost védenek meg közösen a természeti katasztrófáktól. A játék inkluzív, interaktív tábla és intelligens kiegészítők révén segíti a fogyatékkal élők, különösképpen a vakok és gyengénlátók részvételét.
A csapat a rangos versenyen harmadik helyezést ért el. A MOME oktatóiból álló öt fős zsűri külön értékelte a pályamű társadalmi és ökológiai témaválasztását, valamint a koncepció igényes kivitelezését.
A WETESS csapat tagjai: Sándor Enikő, Soós Gabriella, Szögedi Tamara, Williams Szofi és Zsiros Anna. Felkészítő tanáruk Igric Eszter. Nyereményük minden tárgyjutalomnál értékesebb: újabb tudás megszerzése. Egy digitális tervezői kurzuson vehetnek majd részt a FabLab cég műhelyében.
Köszönet a Művelt Ifjúságért Alapítvány támogatásáért, amely lehetővé tette a diákoknak a verseny zárórendezvényére történő utazását.