Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Vendégségben Tótéknál a 8/b
Különleges színházlátogatáson az osztály

A közelmúltban a 8.b osztály az egri Gárdonyi Géza Színházba látogatott abból az alkalomból, hogy Örkény István: Tóték című műve került terítékre irodalom órán. Mivel osztályfőnökünk Robi bácsi mindig valami más megközelítésben,kicsit érdekesebben, izgalmasabban próbálja kiadni a megoldandó feladatokat,így nem is volt kérdés,hogy az egri társulat által színpadra vitt produkciót is megnézzük.

 

 

 

 

A délutáni előadást választottuk, ahol a túlnyomó többséget gyerekek tették ki. Az előadásban remek megoldások voltak és a szereposztás is tökéletesnek bizonyult. A darab után az osztályunknak lehetősége volt felmenni a színpadra és egy kis betekintést nyerni a színfalak mögé. Meglepetésként a darabban szereplő minden színész ott várt bennünket, így a szereplőket megformáló színészekkel is beszélgethettünk,akik igazán kedvesek és közvetlenek voltak velünk. Blaskó Balázs, a darab rendezője és a színház igazgatója is készséggel válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, és lelkesen mesélt a darab próbafolyamatairól.
A Tótékkal kapcsolatosan a további feladatunk a projekt végén az volt, hogy egy színikritikát fogalmazzunk meg a színházi előadásról, amelyre természetesen jegyet is kapunk. Szintén a projekt része, hogy a látottakról, valamint az Örkény-féle műről plakátokat tervezzünk, és kivitelezzünk,mely munkákra az Ági néni rajzos órái adnak lehetőséget. Mind a színházi előadás, mind a projektmunkák többé kevésbé mindenkinek elnyerte a tetszését, és jól éreztük magunkat!

 

Szabó Anna 8.b