Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Zánka egy életérzés – az EKKE Gyakorlóiskola 6-7. évfolyamos diákjainak őszi osztálykirándulása
2021

 

Az előzetes pályázás, tervezés és szervezés után szeptember végén két turnusban kerülhetett sor a Bartók téri diákok őszi osztálykirándulására. A 6-7. évfolyamosok százan laktak be egy-egy épületet az többezres létszámra tervezett Erzsébet-táborban, ahol más diákokkal együtt megtapasztalhatták azt, hogy Zánka több, mit egy tábor...

 

Hiszen a Balaton partja, az izgalmas programok, a „tesók" segítsége, a közösen töltött éjszakák, a vicces helyzetek olyan különleges élményt jelentenek, hogy a búcsúzásnál azt érezzük: ide vissza kell jönni újra és újra.


A diákok élménybeszámolói még inkább alátámasztják ezt:


Nagyon hosszú volt az út, de a hely szépsége elfelejtette velünk az utat. Voltunk trambulinozni, katamaránon hajóztunk, és még a Balaton partjára is lementünk. Kagylót ástunk ki a homokból, ugráltunk a vízparton, néha bele is pottyantunk a Balatonba. A koncert volt a kedvencem, de a diszkót is szerettem. Sok új barátot szereztem. Nagyon jó volt a pár nap nap, de maradhattunk volna még. „


/6. a osztály Bartók Réka, Szabó Benedek/


„A táborban nekem a kedvencem a lézerharc volt. Nagyon élveztem, mert mindig a három legnagyobb pontszámú játékos között voltam. Az egész tábor nagyon jó volt."


/6.b osztály Peterecz Gergő/


„A trambulin nagyon jó volt, azt soha nem felejtem el. A diszkóban sokat énekeltünk. A szobában nagyon tetszettek az emeletes ágyak. Azért akarok visszamenni, mert nem volt unalmas rész. Soha nem felejtem el az Erzsébet-tábort."


/6. b osztály Jada Dina/


Köszönet a pályázóknak, osztályfőnököknek és kísérőknek, hogy megteremtették a lehetőséget. Köszönet a diákoknak is, hogy ez az együttes élmény mindenkinek csodás együtt töltött kalandként marad meg az emlékezetében. Hiszen Zánka egy életérzés.