Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
ZF Hungária Kft. látogatása
Hogyan vált a világ?

A tanulmányi út célja a pályaorientáció, hogy a tanulók ismerjék meg termelő üzemek működésének feltételeit, termelési technológiák sorrendjét, a hazai és külföldi piacokon betöltött szerepét. Valamint régiónkban, városukban elfoglalt gazdasági és munkaerő piaci jelentőségét.
A gyár fő profil a teherautókba, autóbuszokba és kis haszongépjárművekbe és személygépkocsikba manuális és automatizált sebességváltó gyártása és annak hazai és nemzetközi piacon való értékesítése.
A vevők közé tartozik az Audi, BMV, Iveco, MAN, Renault, Nissan, Volkswagen, Volvo, Leyland, Hyundai és Neoplan. A gyáregység látogatása során betekintést kaptunk a gyártási technológia teljes keresztmetszetére, az előkészítési technológiai folyamattól az alkatrészek összeszerelési eljárásokon át, a váltómű teljes összeállításáig, illetve a megrendelő igénye szerinti színre fújásáig.
A látogatás során a tanulók megismerhették a különböző folyamatok humán erőforrás igényeit, nemzetközi kapcsolatait.

A gyárlátogatás az EFOP-3.2.5-17-2017-00012 számú, LeszEK-E? MTMI pályaorientáció, készség- és kompetenciafejlesztés az egri „Gyakorlóban" című projekt keretében valósult meg.

 

Eger 2019. december 12.