Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános,
Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Zöld hét – Környezetbarát közlekedési eszközök napja a Bartók téren
Száguldás két, négy, sok keréken! 2022.06.03.


A május 30-a és június 03-a között zajló programsorozat sportos elemeként Kálovics Ferenc testnevelő tanár alsó tagozatos osztályai pénteken behozhatták saját, környezetbarát, kerekes közlekedési eszközeiket. Így kerékpárt, rollert, gördeszkát és görkorcsolyát használtak a gyerekek az iskolaudvaron.
A sportudvar aszfaltos területén ugyanis ügyességi pálya várta a vállalkozó kedvű tanulókat, akik kipróbálhatták ügyességüket a szlalom kapuk között. A szűkülő háromszögben haladva az egyik pontról a másikra szállított teniszlabdadoboz hordásával is bizonyíthatták tehetségüket. Sokan le is mérték, hogy melyik sporteszközzel mennyi idő alatt teljesítik a pályát, sőt az egyik osztályunkban rögtönzött házibajnokság is alakult. A nap abszolút leggyorsabbja pedig egy görkorcsolyás lányka lett, aki 1 perc 43 másodperc alatt száguldott végig a pályán!
Sok szempontból értékes volt ez a délelőtt: például a különböző sporteszközök összehasonlíthatósága új oldaláról mutatta be ezeket a „járműveket". Tanulóink felismerték a tényt, hogy nincs jobb vagy rosszabb közlekedési eszköz, az a fontos, hogy mire és hol használjuk.
Nagyon bízunk benne, hogy értékes tapasztalatokat szereztek a gyerekek, és a nyári szünetben sokat fogják koptatni a kerekeket! Mindenkinek sportos, balesetmentes közlekedést kívánunk!
Köszönjük a szervezők munkáját!