*public.site.jump_to_content*

Sajtóközlemény 2022. október. 25.

Elindult az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum épületeinek infrastrukturális fejlesztése.

 

A projekt azonosító száma:     EFOP-4.2.3-22-2022-00013

A projekt címe:                          Az EKKE gyakorló iskola épületeinek infrastrukturális fejlesztése

Kedvezményezett:                    Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum    

A támogatás mértéke:             100%

A támogatás összege:              497 985 448 Ft

A projekt kezdete:                    2022.10.01.

A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2023.09.30.

 


„Az EKKE Gyakorlóiskola épületeinek infrastrukturális fejlesztése" című projekt általános célja az intézmény gyakorlati képzéssel, oktatással kapcsolatos infrastruktúrájának fejlesztése annak érdekében, hogy az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és más egyetem pedagógushallgatói számára tudásalapú társadalmi és gazdasági környezetéhez illeszkedő, versenyképes szolgáltatásokat legyen képes nyújtani. Cél továbbá, hogy a tanulók fizikai környezete hatékonyan segítse a mindennapi osztálytermi munkát, és ösztönzőleg hasson tanítványainkra.

 

A 2022. október 6. napján 497,99 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült EFOP-4.2.3-22-2022-00013 azonosító számú projektjavaslatban tervezett fejújítások és beszerzések mindegyike évtizedes lemaradásokat pótol és meghatározza a következő évtized pedagógiai tevékenységét az intézményben. A gyakorlatukat végző pedagógusjelöltek képzése szempontjából olyan minőségi változást jelentenek ezek fejlesztések, amelyek áttételesen a köznevelési rendszer egésze számára bázist nyújtanak a további fejlődéshez, fejlesztéshez.


A Széchenyi 2020 program támogatásával megvalósul a tantermek, folyosók és egyéb oktatáshoz kapcsolódó terek festése, a Bartók téri testnevelő tanári szoba padlózatának cseréje, a, lépcsők burkolatának javítása, lépcsőfeljáró korlátok cseréje, beépített szekrények cseréje, a Barkóczy utcai épület tornatermének teljeskörű felújítása. A Bartók téri épület első emeletén kialakításra kerül egy a jelenkor oktatási feltételeit teljeskörűen kielégítő informatikaterem 30 munkaállomással. A 2022 októberében induló, tizenkét hónap időtartamú projektben beszerzésre kerülnek modern, mobilizálható kényelmes, ergonómiai szempontokat is érvényesítő, a kor követelményeinek megfelelő tantermi
bútorok, praktikus, nyitott, illetve zárt polcrendszerek, tornatermi bútorok és tornaeszközök.


A két feladatellátó hely belső megújulása mellett sor kerül az udvarok kültéri padokkal és asztalokkal való felszerelésére, egy-egy ütéscsillapító térburkolattal ellátott kéttornyú csúszdás torony telepítésére, valamint a Bartók téri aszfaltozott sportpálya elkerítésére.


A projektnek köszönhetően a Gyakorlóiskola mindkét épülete úgy tud megújulni, hogy az oktatási eszközök és oktatási környezet is képviselni fogja azt az innovatív, minden tekintetben modern pedagógiai szemléletet, ami egyrészt segíti a gyermekek kompetenciafejlesztését, másrészt mintát nyújt a jövő pedagógusainak.

 


További információ kérhető:


Tóth Ádám projektmenedzser


Elérhetőség: toth.adam@uni-eszterhazy.hu