Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános,
Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Térképpel meseországban
-


2021. december 9-én került sor mesés műhelyfoglalkozásunk következő alkalmára a mesés hangulatú Tittel Pál Könyvtár olvasótermében. A műhelyt most is Tátrai Vanda meseterapeuta tartotta. A nehéz hetek, hónapok után advent előtt és készülve az ünnepekre a műhely tematikája a gyakorlati alkalmazásra és saját élményre épült.

 

Az előadó a saját maga által tervezett, készített mesetérképet és annak felhasználási lehetőségeit mutatta be nekünk. Megtapasztalhattuk, hogy a mesetérképpel sokféle játékot játszhatunk, hiszen a szimbolikus helyszínek, a mesefigurák segítségével könnyedebben tudunk érzéseinkről, belső állapotunkról, gondolatainkról beszélni, s ha ezt alkalmazzuk, akkor a gyerekekből is könnyebben előhívhatók lesznek érzések, gondolatok a térkép segítségével. Valóban, mi magunk is átéreztük, hogy őszintén, megnyílva egymás előtt tudtunk beszélni magunkról a feladatokon keresztül.

 

Az előadótól megtudtuk, hogy a térképnek számos más felhasználási lehetősége van, pl. a családban-gyors felmérésben, az önismereti munkában, az egyéni fejlesztésbe, a csapatépítésben, a fantázia- és képzeletfejlesztésben, az énerősítésben, az alkotó munkában, a tábori programokban.

 

 

Zentai Péterné, pedagógus