Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános,
Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
TÖRJÜK MEG A CSENDET
-

TÖRJÜK MEG A CSENDET


online egyéni zenei verseny 7-8. osztályos és 13-14 éves zeneiskolai tanulók számára

Az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Gimnáziuma egyéni, online zenei versenyt hirdet 7-8. osztályos általános iskolai és 13-14 éves zeneiskolai tanulók számára.


Bár a jelenlegi pandémiás helyzet nem kedvez az éneklés és zenélés számára, az iskolai énekórák csendbe burkolóztak, ennek ellenére a zene, az egyéni éneklés, a hangszerjáték mindennapi szükségletünk, az életünk része.
Várunk minden olyan hangszeres, vagy énekes, a zene iránt elkötelezett 7-8. osztályos, vagy zeneiskolai képzésben tanuló 13-14 éves tanulót, akik kedvet éreznek, és szívesen megmérettetnék magukat egy egyéni, online versenyben, próbára tennék kreativitásukat és megosztanák velünk tehetségüket. „Törjük meg a csendet"
(A beküldött felvételeket kizárólag a verseny zsűrizéséhez használjuk fel, semmiféle fórumon, nyilvános felületen nem jelenik meg, harmadik fél számára nem kerül továbbításra.)
A verseny kétfordulós, a nevezés és a versenyen való részvétel teljesen ingyenes.

 

1. ELŐDÖNTŐ: (december 19-ig)

 

Egy szabadon választott ének, vagy hangszeres produkció videofelvételének beküldése határidőre bármilyen, a jelentkező egyéniségét tükröző stílusban (klasszikus, népzene, pop, rock, jazz, musical stb.)
A produkció készülhet mobiltelefonnal, vagy kamerával, max. 4-4 perc időtartamban.

 

2. DÖNTŐ: (január 29-ig) a jelentkező által a jelentkezési lapon feltüntetett 2 produkció közül a zsűri választása alapján 1 dal vagy hangszeres darab beküldése határidőre.

 

Nyeremények: 1. 2. és 3. helyezés mellett értékes nyeremények és különdíjak kerülnek kiosztásra.

 

A versenyt bármilyen továbbtanulási szándékkal rendelkező tanulónak ajánljuk, azoknak viszont, akik gimnáziumunk zenei tagozatát tervezik megjelölni felvételijükben, számukra mindenképpen javasoljuk a részvételt.
A döntőbe jutott produkciók előadói az egri Eszterházy Gyakorló Gimnázium ének-zene tagozatára való jelentkezés esetén mentesülnek a kötelező alkalmassági vizsga alól!


A képzésről részletes tájékoztatás itt található: https://gyakorlo.uni-eszterhazy.hu/hu/felveteli-informaciok

A produkciókat az intézmény művésztanáraiból álló zsűri értékeli.

 

A jelentkezési lapot és a felvételt, valamint az esetlegesen felmerülő kérdéseiket a kovacs.adam@uni-eszterhazy.hu email címre várjuk.

 

Jelentkezési határidő: 2020. december 19.